Aladin

Aladin” este un spectacol feeric, rupt din „O mie şi una de nopţi”, o poveste adorată atât de copii cât şi de adulţi, o poveste care nu are restricţii de vârste pentru spectatori.

Acţiunea spectacolului se petrece în Casa celor 1001 nopţi, unde povestitoare este nimeni alta decât iscusita şi neobosita Sheherezada.

Aladin, al cărui nume se traduce drept „Diamant neşlefuit”, este un tânăr şi iscusit olar, care a avut neruşinarea s-o privească în ochi pe fiica sultanului, prinţesa Budur şi, spre nenorocirea lui, s-a îndrăgostit fără scăpare de ea. Ca s-o cucerească, acesta îi face un ulcior de lut, pe care îl poleieşte cu aur, îşi cumpără haine scumpe şi se duce la palat s-o ceară de nevastă pe prinţesă, dându-se drept rege al unui inexistent regat. Sultanul, căruia îi pică cu tronc darul lui Aladin, i-ar da-o bucuros pe Budur, sătul de câţi miri îi trec zilnic pragul, atâta doar că prinţesa (care a înţeles că regele este un impostor şi a învăţat o limbă străină în două zile), îi cere  pretendentului un palat de aur, care să fie gata în trei zile.

Muzica şi dansul pe ritmuri orientale, cântecele, scenografia şi costumele, efectele speciale – iată câteva ingrediente în plus care nu vor lăsa publicul indiferent. Spectacolele pentru copii montate şi prezentate de Teatru Infinit au scopul să crească şi să educe o nouă generaţie de spectatori care, la rândul lor, să transmită şi în familiile pe care le vor forma ulterior, tradiţia mersului la teatru.