“Dragoste pe coji de mandarine” face parte din acele piese de teatru pe care nu ai voie să le ratezi!

Jucat în avanpremieră la Teatrul Bulandra în regim de teatru online, difuzat pe platforma Streamerse pe data de 07 mai 2021,  spectacolul promite să te facă să te gândești la propriile experiențe într-o nouă lumină. Ca un vin bun, dacă te va îmbăta sau te va lăsa să regândești anumite relații din viața ta, depinde doar de tine.

Vei fi purtat dintr-un cabinet psihologic unde vei afla cele mai negre secrete ale unui pshiholog și poate și ale tale, într-o lume a dansului, muzicii, artei, dragostei în toate stagiile sale, în lumea boemă a orașului Sankt Petersburg. Replici spumoase cu umor pe-alocuri, simbol cât cuprinde și trăire. Multă trăire. Ia un loc și haide sa trăim cu toții o experiență pe care nu o vei uita prea curând.

Distribuție:

Serghei: Bogdan Iacob

Vera: Sabina Lisievici

Mila: Magdalena Chihaia

Tania: Alina Florescu

Catharina/asistenta: Daria Ghițu

Voce și pian: Daria Ghitu

Regia si costume: Sabina Lisievici

Coregrafie: Sabina Lisievici, Tatiana Selaru,Alina Florescu

Sinopsis: Serghei este un psiholog din Sankt Petersburg, răscolit de demonii trecutului și de o copilărie nefericită, cu o mamă absentă. În prezent, în viața lui fiecare figură feminină are un rol extrem de important, dându-i ocazia să devină un tiran, un maestru manipulator și în ciuda oricărei așteptări un bărbat demn de iubit. Mila, în aparență cea mai ușoară victimă, are un plan ascuns și un secret greu de digerat. Tania este victima perfectă a manipulării. Apariția Verei însă pune în perspectivă schimbările psihologice nebănuite aduse de iubire. Spectacolul disecă traseul psihologic al fiecărui personaj, demonstrând puterea nemărginită a iubirii de a vindeca traume, de a împinge omul spre autocunoaștere și autodepășire. Într-un conflict interior constant, măcinat de dragoste și ură față de artă și artiste – Serghei e un exponent al complexului Oedip. Lumea spectacolului e conturată cu muzica ambivalentă a unei nocturne de Chopin (op.55, no.1), cu momente de dans și cu prezența nevăzută a fantasmei mamei lui Serghei, prin vocea care îi amintește acestuia un cântec din copilărie – „Ochy Chernye”. Și bineînțeles – cu mandarine, simbol și laitmotiv al spectacolului. Într-o secvență de suprarealism, vindecarea lui Serghei de traumele trecutului se petrece în prezența Catharinei (fantoma mamei).